Lecsapott a fürdőzéssel pénzt kereső lányra a Twitch

kaitlyn siragusa amouranth twitch
Pillanatkép Kaitlyn „Amouranth” Siragusa egyik fürdőzős közvetítéséből
Vágólapra másolva!
A magyarázat szerint nem elég hirdetőbarátak a közvetítései.
Vágólapra másolva!

Nemrég újabb sokakat megbotránkoztatott jelenség ütötte fel a fejét a főként videojátékok élő streamelésére használt Twitchen, egyes hölgyek a mély dekoltázzsal való pénzkeresésről részben átálltak az időnként a softcore pornográfia határát súroló fürdős streamelésre. Végtelenül egyszerű a koncepció, a vonzó megjelenésű lányok bikinit vagy alsóneműt viselve fürdőkádból vagy felfújható gumimedencéből magyaráznak a közönségüknek, közben pedig özönlik hozzájuk a hirdetési bevétel a Twitchtől, plusz a rajongóik is folyamatosan borravalóval örvendeztetik őket.

Pillanatkép Kaitlyn „Amouranth” Siragusa egyik fürdőzős közvetítéséből Forrás: Amouranth / Twitch

A műfaj egyik megteremtője és legnagyobb sztárja az Amouranth néven futó Kaitlyn Siragusa. A 2,8 millió követővel és 19 ezer feliratkozóval rendelkező streamer a saját bevallása szerint havonta akár 40 ezer dollárt, olyan 11,5 millió forintot is keresett csak a twitches reklámokon keresztül a gumimendecés vagy anélküli, de mindenképp sok bőrt mutató performanszaival.

A jelek szerint eljöhetett a fürdőzős pénzkeresés aranykorának vége, a hét elején a Twitch váratlanul kikapcsolta Siragusa csatornáján a reklámok megjelenítését, ezzel elvágva a bevételének jókora részétől a streamert. Az ügyben való információkérése során kiderült, hogy technikailag nem sértette meg a Twitch szabályzatát, ám a tartalmainak egy része nem kellőképp hirdetőbarát.

Nem világos, hogy egyes fontos hirdetők hozták-e lépéskényszerbe a Twitchet, vagy csak mutogat rájuk a szolgáltatás.

Siragusa természetesen rámutatott, hogy unfairnak tartja a pénzcsap elzárását, bár számított rá, hogy idővel ez megtörténhet. A twitches streamelést egyelőre nem fejezte be, azonban gyorsan átnyergelt egy másik platformra is, amelyen az adakozó kedvű rajongói anyagilag támogathatják a munkásságát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!