Perbe fognák a digitális játékok miatt a Sonyt

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Nincs árverseny, a független kereskedések csak dobozos kópiákat árulhatnak.
Vágólapra másolva!

Csoportos per indulhat az Egyesült Államokban a digitális konzoljátékok értékesítési praktikája miatt a Sony ellen. A Bloomberg beszámolója szerint a jogi eljárást indítani kívánó csoport a piaci verseny akadályozásával, ezáltal pedig a fogyasztók megkárosításával vádolja a vállalatot, miután az 2019-ben lehetetlenné tette a partnerek és a kereskedések számára, hogy digitális formában árulják a videojátékokat, kizárólag bolti dobozos kópiákat forgalmazhatnak azokból.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

Ennek következménye, hogy aki digitálisan szeretne játékot venni a konzoljára, az kizárólag a hivatalos PlayStation Store áruházban teheti ezt meg. Az árverseny teljes hiánya miatt a felperesek szerint a gamerek akár 175%-kal is többet fizethetnek a digitális játékokért, mintha bolti dobozos kópiát választanának belőlük.

A probléma két oknál fogva is rendkívül relevánssá vált: egyrészt tavaly már a playstationös játékok közel 62 százaléka digitálisan talált gazdára, másrészt pedig a PlayStation 5 Digital Edition konzolban nincs optikai meghajtó, kizárólag digitálisan lehet játékokat vásárolni rá.

Hírünk írásáig a Sony nem kommentálta az ellene indítani kívánt eljárást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!