Kínos helyzetbe hozta magát a Take-Two nagyfőnöke

the outer worlds videojáték
The Outer Worlds
Vágólapra másolva!
Kiment a fejéből, hogy a cégének már semmi köze sincs egy sikerjátékhoz.
Vágólapra másolva!

Kisebb zavart okozott a napokban Rockstar Games játékfejlesztőt is birtokló Take-Two kiadó elnöke. Karl Slatoff a részvényeseknek nyújtott legutóbbi tájékoztatása során arról beszélt, hogy a nem teljesen váratlan, de kellemes meglepetést okozott sikerének köszönhetően a Take-Two hosszú távon tervez a The Outer Worlds szellemi tulajdonnal, játékszériává kívánja alakítani.

The Outer Worlds Forrás: Obsidian Entertainment

A 2019 októberében megjelent játékot az Obsidian fejlesztette, a kiadójaként pedig a Take-Two leányaként működő Private Division funkcionált. Ugyan a 3 milliós eladásával elsőre nem hangzik bomba sikernek a big budget játékok piacán, ám az xboxos és számítógépes kiadásai nagyon korán bekerültek az Xbox Game Pass játékbérlőbe, azaz ennél masszívan többen játszottak a termékkel.

Karl Slatoff lelkesedése érthető a belső nézetes akció-szerepjáték iránt, ám akad egy apró probléma a jövőre vonatkozó terveivel: a Private Label közreműködése ellenére a The Outer Worlds szellemi tulajdon mindig is a fejlesztő Obsidian kezében volt, így a cége soha nem is dönthetett volna a jövőjéről.

Ami ennél is kínosabbá teszi a bakit, hogy az Obsidiant még 2018-ban felvásárolta a Microsoft.

Ennek megfelelően Slatoff tájékoztatásával ellentétben a Take-Two kiadónak abszolút semmi köze sincs már a The Outer Worlds-höz, a Private Division az ügyben kiadott helyreigazítása szerint a jövőjét firtató kérdéseket az Obsidianhoz és a Microsofthoz kell címezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!