Nem lesz Google Chrome 95

acer chromebook 317 google chrome os laptop notebook home office távmunka
Acer Chromebook 317
Vágólapra másolva!
A Chrome OS is átáll a négyhetes kiadási ciklusra.
Vágólapra másolva!

Márciusban a Google bejelentette a Chrome főverzióinak gyakoribb kiadását, az ősztől kezdve a megszokott hat hét helyett a Firefoxhoz hasonlóan négyhetente jön majd új változat a böngészőből. A vállalat most ugyanerre jutott a Chrome OS kapcsán is, az ősztől abból is négyhetente kapnak majd új főverziót a támogatott Chromebookok tulajdonosai.

A kép csak illusztráció (Acer Chromebook 317) Forrás: Acer

Ettől függetlenül a Google szeretné a Chrome és a Chrome OS főverzióit szinkronban tartani, így az eltérő kiadási ütemezések miatt most rákényszerült egy eddig nem látott manőverre: a szeptember harmadik hetében megjelenő Chrome 94 után négy héttel a Chrome 96 fog megjelenni, teljesen kihagyják a 95-ös főverziót a fejlesztők.

További újdonság, hogy a Chrome OS-es gépeket használó oktatási és vállalati ügyfelek a jövőben képesek lesznek hat hónapos kiadási ciklusra átállni. Ha ezt megteszik, akkor a gépeikre csak félévente érkezik majd új főverzió Chrome OS-ből, ám biztonsági frissítéseket időközben persze kapnak a felhasználók. A lassabb kiadási csatornára átváltva csökkenthető a Chrome OS új fejlesztései miatt váratlanul bekövetkező problémák felmerülésének az esélye.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!