Áthúzta a Sony terveit a PlayStation 4

sony playstation dualshock 4 gamepad kontroller játékvezérlő videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Még éveken keresztül megjelenhet rá a saját fejlesztésű játékainak java.
Vágólapra másolva!

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a saját sikerének áldozata lett a játékkonzolok piacán a Sony. A PlayStation 5 piacra dobása előtt a vállalat egyértelművé tette, hogy szokásához híven generációs határvonalat kíván húzni az újdonság elérhetővé válásával, a jövőben csak az új gépére kívánja kiadni az exkluzív játékait.

A kép csak illusztráció Forrás: Peter Laskowski / Pexels

Mostanra nagyot változott a terv, a PlayStation Studios főnökével készített interjújában a Sony egyértelművé tette, hogy a PlayStation 4-gyel rendelkezők egy darabig mégis számíthatnak szinte az összes új játékának megérkezésére, így a Horizon: Forbidden West mellett például a God of War: Ragnarok és a Gran Turismo 7 is megjelenik majd az előző generációs konzoljára.

Ennek okáról meglepően őszintén beszélt Hermen Hulst az interjúban: állítása szerint nem lehet csak úgy elsétálni a 110 milliónál is több PlayStation 4-tulajtól, ez emberileg és üzletileg sem volna okos döntés. Ettől függetlenül a cég fontosnak tartja a PlayStation 5 erejének demonstrálását, így például a Returnal és a Ratchet & Clank: Rift Apart nem lesznek elérhetőek az előző generációs gépeire.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a nagy játékkiadók és fejlesztőcégek sem kívánnak letenni az előző generációs konzolokról, jó ideig megérkezhetnek rájuk a nagy költségvetésű slágerjátékaik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!