Megújul a Google Drive számítógépes appja

google drive
Június 19-től az otthoni és a céges ügyfelek is ugyanazt az asztali Google Drive appot használhatják
Vágólapra másolva!
A közeljövőtől kezdve közös programot használnak az otthoni és a céges ügyfelek.
Vágólapra másolva!

A Google egyik kedvenc elfoglaltsága az ügyfelek felesleges és érthetetlen összezavarása. Ennek jegyében 2017-ben két különböző alkalmazásba szedte szét a Drive felhőtárhelyének számítógépes szinkronizációs alkalmazását: az otthoni felhasználóknak szánt verzió a Biztonsági mentés és szinkronizálás, míg a céges ügyfeleknek szánt kiadás a Drive File Stream nevet kapta.

Július 19-től az otthoni és a céges ügyfelek is ugyanazt az asztali Google Drive appot használhatják Forrás: Google

Szerencsére most ennek vége lesz, a vállalat 2021. július 19-től megkezdi a mindkettőt leváltó asztali Google Drive elérhetővé tételét Windows és macOS rendszerekre, így az otthoni és üzleti felhasználók újból közös appot használnak majd. Funkcionalitás tekintetében az új szoftver az előző kettő kombinációja, így feltűnhet majd néhány újdonság a rá való frissítést követően, de csodákra és megújult grafikus felületre nem kell számítani.

Az átállással kapcsolatos részletes információk magyar nyelven is elolvashatóak a Google terméktámogatási oldalán. Az otthoni felhasználóknak szánt Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazás október elsejétől nem működik majd, addig telepíteni kell az utódját, erről időben értesítéseket kezd majd megjeleníteni a szoftver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!