Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Akcióval jön hozzánk a Huawei új táblagépe, a MatePad 11

Vágólapra másolva!
Persze a Google szolgáltatásai továbbra sem lesznek elérhetők rajta.
Vágólapra másolva!

A Huawei új táblagépe, a MatePad 11 rendkívül ígéretesnek tűnik, ugyanis a most bejelentett 165 ezer forintos magyar fogyasztói ára mellé elég komoly hardvert kínál.

A 10,95 hüvelykes kijelzője QHD+ felbontású és támogatja a 120Hz-es képfrissítést, így talán csak azt sajnálhatjuk, hogy emellé nem OLED-technológiát használ, hanem maradtek a tervezők a jól bevált IPS LCD panelnél.

Forrás: Huawei

Viszont használható már vele a legújabb M-Pencil nevű érintőtoll, ami minden korábbinál gyorsabban, mindössze 2ms késéssel reagál és 4096 nyomásszintet tud megkülönböztetni.

Ráadásul a magyar vásárlóknak külön jó hír, hogy ha augusztus 2. és 15. között előrendelik a masinát, akkor jár mellé az egyébként 33 ezer forintba kerülő toll, valamint egy 39 ezer forintot képviselő billentyűzetes tok is.

A sebességet szolgáltató Snapdragon 865 központi processzor és a 6GB memória mellett valószínűleg semmivel nem lesz problémája a tabletnek, fényképezésre pedig a készülék hátuljára egy 13 és egy 8 megapixeles kamera, amik segítségével akár 4K-s felbontásban is készíthetők videók.

Szinitén ígéretes a 7250 milliamperórás akkumulátor, valamint a 22,5 wattos gyorstöltés, így végső soron egyedül a Huawei saját fejlesztésű, HarmonyOS nevű rendszere adhat okot aggodalomra. A Google szolgáltatásairól természetesen továbbra is le kell mondanunk, azonban ettől függetlenül sem voltak a legjobbak az első tapasztalataink a rendszerrel, habár tény, hogy a Huawei nagyon nagy ütemben fejleszti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről