Lassítja a népszerű mobilappokat a OnePlus

OnePlus 9 Pro, okostelefon, Hasselblad, teszt
A fényereje elég ahhoz, hogy napfényben is lehessen használni.
Vágólapra másolva!
Valószínűleg az akkus üzemidő növelése érdekében trükközik.
Vágólapra másolva!

Záros időn belül magyarázkodás várható a OnePlus sajtóosztályától, miután az AnandTech alapos teszteléssel kiderítette, hogy OnePlus 9 Pro komolyan visszavesz rengeteg népszerű alkalmazás sebességéből. A szintetikus mérőprogramok esetében nincs mesterséges lassítás, így a készülékben lévő Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka az elvárható pontszámokat hozza, ám valós körülmények között rengeteg app a vártnál olyan 20%-kal alacsonyabb csúcssebességgel fut.

OnePlus 9 Pro Forrás: Origo

A készüléken futó Android által lassított szoftverek köre rendkívül széles, csak néhány példát felhozva a OnePlus saját rendszerappjai mellett a Chrome, az Instagram, a YouTube, a Facebook, a TikTok, a Firefox, a LinkedIn, a Discord, a Netflix, a Twitch, a VLC, az AirBnB, az Uber, a Microsoft Office, továbbá a Microsoft Teams is megtalálható köztük.

A jelenség abból fakad, hogy a OnePlus rendszerszoftvere a „feketelistás" appok esetében limitálja a Snapdragon 888 rendszerlapka legerősebb Cortex-X1 processzormagjának órajelét. A spekuláció szerint a titkos lassítással az akkus üzemidőt kívánja javítani a vállalat, hírünk írásáig nem érkezett hivatalos reakció az AnandTech leleplezésére.

Nem tisztázott, hogy a OnePlus 9 Prón kívül mely telefonokat és milyen szoftververziók esetén érint a lassítás, már ha jelen van egyéb modelleken is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!