Mégsem kriptót bányásztak a 3800 játékkonzollal?

kriptobányászat áramlopás sony playstation 4 ukrajna
3800 darab PlayStationnel 4-gyel bányászták a kriptovalutát az ukrán áramtolvajok
Vágólapra másolva!
Ennél sokkal meghökkentőbb célra használhatták az ukránok a PlayStation 4-eseket.
Vágólapra másolva!

Úgy egy hete a teljes világsajtót bejárt közleményt adott ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely szerint egy ipari mennyiségben áramot lopó banda raktárában többek közt 3800 darab PlayStation 4-et foglalt le, az elkövetők meg nem nevezett kriptovalutát bányásztak a játékkonzolok segítségével.

A bűnbanda raktárhelyisége a hardverekkel Forrás: Ukrán Biztonsági Szolgálat

Ez nagyon furcsa megoldásnak tűnt a kriptobányászatra, éppen ezért sokan kétkedéssel fogadták a magyarázatot, bár a nemzetközi közönség nyilván nincs tisztában a kelet-európai gógyival. A téma érdekessége miatt az ukrán Delo üzleti kiadvány nyomozni kezdett, és bizarr értesüléshez jutott: a hatóság állításával szemben a PlayStationökkel állítólag nem kriptovalutát bányásztak az elkövetők, hanem számítógépek által vezérelt botokkal a FIFA Ultimate Team videojátékot farmolták velük.

Ezalatt az kell érteni, hogy fifás felhasználói fiókokat generáltak, majd gépi módon addig játszottak bennük, amíg a jutalmakon keresztül jelentős mennyiségű játékbeli fizetőeszköz (FUT pont) össze nem gyűlt rajtuk, végül eladták a fiókokat az interneten.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta kommentálni a Delo értesüléseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!