Nehézkesnek bizonyulhat átállni a Windows 11-re

windows 7 telepítő DVD
Windows 7 telepítőkorong
Vágólapra másolva!
Windows 7 használata esetén nem oldható meg pár kattintással a frissítés.
Vágólapra másolva!

A biztonsági okból megemelt követelményei miatt a jelenleg használt windowsos számítógépek százmilliói nem lesznek hivatalosan frissíthetőek az ősszel érkező Windows 11-re, még akkor sem, ha jelenleg gond nélkül futtatják a Windows 10 legújabb változatát. Ennek megfelelően a Microsoft nem is beszélt arról, hogy a Windows 7-tel és a Windows 8.1-gyel szerelt gépek esetében hogyan lehet majd frissíteni a következő Windowsra, kevés kivétellel nem felelnek meg a minimum követelményeknek.

Windows 7 telepítőkorong Forrás: bfishadow / Flickr

A Lenovo ettől függetlenül most nyújtott némi tájékoztatást az ügyben. A vállalat szerint a Windows 11 minimum követelményeinek hardveresen megfelelő számítógépek csak akkor lesznek pár kattintással átállíthatóak az új rendszerre, amennyiben Windows 8.1 vagy Windows 10 fut rajtuk.

A Windows 7-es számítógépek esetében nem lesz mód a közvetlen frissítésre, két dolgot tehetnek majd a tulajdonosaik: vagy tisztán feltelepítik rájuk a Windows 11-et, vagy először a Windows 10-re állnak át a pár kattintásos módszerrel, majd onnan továbbfrissítenek a Windows 11-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!