A dolgozók java nem térne vissza az irodákba

home office
Ezekre figyeljetek az egészségetek érdekében!
Vágólapra másolva!
Végleg megváltoztathatta az amerikai munkaerőpiacot az elmúlt másfél év.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatti széles körű otthoni munkavégzés örökre megváltoztathatta az egyesült államokbeli munkaerőpiacot, állítja egy 3500 fős kutatás alapján az állásokra jelentkezők hátterének ellenőrzésére szakosodott GoodHire.

A kép csak illusztráció Fotó: Shutterstock

A vállalat felmérése alapján az elmúlt másfél évben otthonról dolgozott munkavállalók 68 százaléka a jövőben is otthonról kíván dolgozni, hiszen ez jóval nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosít számukra. A megkérdezettek 61 százaléka cserébe fizetéscsökkenést is hajlandó volna elfogadni, a válaszadók legnagyobb része 10 százalékot, de néhányan akár drámai 50 százalékot is bevállalnának az otthoni munkavégzés lehetőségéért cserébe.

Ami ennél is nagyobb intő jel az irodai jelenléthez feltétlenül ragaszkodó cégvezetők számára, hogy a megkérdezettek 45 százaléka új munka után fog nézni, amennyiben a munkáltatója rákényszeríti a teljesen szükségtelennek vélt irodázásra.

Az elmúlt hónapokban rengeteg vállalatnak kezdett problémát jelenteni a szokatlanul nagy fluktuáció, a fenti szám remekül rávilágít a helyzet méretére és komolyságára.

Az átrendeződés óriási bukásokat tartogat a rugalmatlan cégek számára, míg az ügyesen lavírozó munkáltatók tömegével szívhatják fel a jó munkaerőt, miután már nem kötik őket és a lehetséges dolgozókat a földrajzi korlátok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!