[Frissítve] Japánban már processzor is vehető automatából

amd ryzen automata japán
Japánban már AMD Ryzen processzorok is vehetőek automatából
Vágólapra másolva!
A napokban sikerült lencsevégre kapni az első efféle kiadógépet.
Vágólapra másolva!

Mostanra széles körben ismert tény, hogy Japán a legkülönfélébb automaták fellegvára, a helyi automataipari szövetség szerint minden 23 lakosra jut belőlük egy. Ezekből üdítők és ételek mellett például tojásokat, gyümölcsöket, újságokat, névjegykártyákat, ruházati termékeket, virágcsokrokat, plüssjátékokat, famegmunkáló készleteket, popsztárokat ábrázoló posztereket, vagy éppen jó szerencsét hozó amuletteket is kapni.

Most újabb gyöngyszemmel bővült a felhozatal, egy twitterező fotója szerint immáron AMD Ryzen asztali számítógépes processzorok is vásárolhatóak automatából. A kiszúrt gépet javarészt Ryzen 5 5600X modelleket töltötte meg az üzemeltető kereskedés, így a népszerű középkategóriás terméket megvásárolni kívánók mostantól nem kötik majd le az eladóit, hacsak nem kívánnak mást is venni.

Japánban mostanra piacvezetővé vált a csináld magad piacon az AMD, a számítógépeiket maguk építők körében 60% részesedést szerzett. Az Intel elleni csodafegyvernek a Ryzen 3000 termékcsalád bizonyult, a sikerét pedig folytatta az utána következő Ryzen 5000 széria.

Frissítés: időközben kiderült, hogy az automatából zsákbamacska módon régebbi Intel és AMD processzorokat kapnak a vásárlók, újrahasznosított ryzenes csomagolásban. A dobozok olyan 2700 forintnak megfelelő összegbe kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!