Megjelent a felhőben futó Windows 365

windows 365
A Windows 365 szolgáltatással egy böngészőből bármely eszközön elérhetővé válik a Windows 10 és a Windows 11
Vágólapra másolva!
Havi tizennyolc eurónál kezdődik a távoli számítógép bérlése.
Vágólapra másolva!

Világszerte elérhetővé vált a Microsoft nemrég bejelentett Windows 365 havidíjas szolgáltatása, ennek keretében cégek távoli számítógépeket bérelhetnek a dolgozóik munkavégzéséhez, természetesen folyamatos internetkapcsolat szükséges a működéséhez. A megoldás elsősorban nagyvállalatok számára lett kitalálva, de kis- és középvállalkozások is igénybe vehetik, ha látnak benne rációt.

A Windows 365 szolgáltatással bármely eszközön elérhetővé válik a Windows 10 egy böngészőből Forrás: Microsoft

Az ügyfelek böngészőn át csatlakozhatnak fel a PC / Mac / Chromebook gépeikről vagy tableteikről a távoli számítógépeikre, a remények szerint a böngészőt teljes képernyős módra állítva olyan élményben lesz részük, mintha megszokott módon egy helyi számítógépet használnának. Jelen pillanatban a távoli PC-ken csak Windows 10 futhat, azonban a jövőben lehetőség lesz a Windows 11 használatára is.

A virtuális gépek hardveres erőforrásai szabadon konfigurálhatóak, minél többre és jobbra tartanak igényt az ügyfelek, annál magasabb lesz a havidíj. A létező legolcsóbb opció 18,2 euróba (6500 forintba) kerül, azonban az általános irodai munkavégzéshez már ténylegesen jól használhatónak tűnő konfigurációk ára 28-38 euró (10-13 ezer forint) magasságában van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!