Csak oltottak mehetnek a DOTA2 világbajnokságára

esport international dota
Az idei The International rekordot állított fel összedíjazásban
Vágólapra másolva!
Plusz befejezi egyes igazán régi számítógépek támogatását a játék.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járványra való tekintettel tavaly elmaradt a DOTA2 hivatalos világbajnoksága, ráadásul idén is veszélybe került a The International 10 megrendezése, miután a svéd hatóságok nem voltak hajlandóak garantálni, hogy minden versenyzőt beengednek majd az országba. A Valve szerencséjére más országok rögtön felajánlották a segítségüket, így július elejére tisztázódott, hogy október 7–17. között Stockholm helyett Románia fővárosában kerül megrendezésre az esport-esemény.

The International Forrás: Dota2.com

Ettől függetlenül persze Bukarest sem veszi félvállról az egészségügyi megfontolásokat, így a Valve most tisztázta a részvétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat: a The Internatonal 10-re kizárólag teljesen oltott nézők léphetnek be, belépőjegy mellett fényképes igazolványt is fel kell mutatniuk, továbbá az eseménynek helyszínt adó stadionban kötelező lesz a maszk viselése.

Az oltással kapcsolatos további tudnivaló, hogy a szervezők csak román vagy angol nyelvű oltási igazolásokat fogadnak el, továbbá a teljes védettséghez szükséges utolsó dózis megszerzése után legalább tíz napnak kell eltelnie a belépéshez. Ennek megfelelően az eseményre kilátogatni kívánó, jelenleg oltatlan személyeknek elméletileg csak úgy lehet esélyük a bejutásra, ha sikerül egydózisú, Johnson & Johnson-féle Janssen vakcinát kérniük a jövő hét végéig. Ugyan a gyártó szerint a beadása után csak 28 nappal feltételezhető a védettségük kialakulása, ám formailag a Valve által közölt szabályoknak látszólag megfelelhetnek.

Ez természetesen csak feltételezés, a szabályzat módosításával a szervezőknek semeddig sem tart bezárniuk a potenciális kiskaput.

Végül maga a DOTA2 kapcsán megemlítendő, hogy a Valve hamarosan befejezi a 32 bites operációs rendszerek, továbbá a DirectX 9 és az OpenGL renderelők támogatását. Ennek megfelelően 64 bites OS, továbbá DirectX 11-gyel vagy Vulkannal kompatibilis grafikus vezérlő kell majd a futtatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!