Ezért mentek tönkre az EVGA csúcskártyái

evga geforce rtx 3090 ftw3 gaming videokártya grafikus kártya gpu
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 GAMING
Vágólapra másolva!
Eddig huszonnégy GeForce RTX 3090-et kapott vissza a gyártó.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést váltott ki júliusban a hír, miszerint az Amazon által fejlesztett New World szerepjáték béta verziója több gamer GeForce RTX 3090 videókártyáját is tönkretette, hardveres meghibásodást váltott ki bennük. Az elhullott termékek java EVGA márkájú volt, a gyártó megvizsgálta a garanciális csere keretében visszakapott termékeket.

EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 GAMING Forrás: EVGA

Az amerikai PCWorld megkeresésére most nyilvánosságra hozta a probléma okát: rossz minőségű volt egyes komponenseik forrasztása. A gyártó eddig huszonnégy emiatt tönkrement GeForce RTX 3090 videókártyát kapott vissza, mindegyik ugyanabból a termékkötegből származott, tudomása szerint csak ezt az egyet érinti a minőségbiztosítási malőr. Ha minden igaz, akkor a legyártott RTX 3090-eseinek kevesebb, mint 1 százaléka lehet potenciálisan érintett.

Az EVGA egyelőre nem jelentett be termékvisszahívást a felfedezett probléma miatt, és nem úgy tűnik, mintha szándékában állna ezt megtenni. Ebből a belátható jövőben nem származik majd sérelmük az érintett kártyákkal rendelkező vevőknek, hiszen három év garancia van rájuk, ám a kérdéses időszakot követően meghibásodó modellek esetében már a gyártó puszta jóindulatán múlik majd, hogy cseréli-e a minőségbiztosítási hibája miatt idő előtt tönkrement modelleket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!