Xboxra is jönnek az androidos alkalmazások?

xbox one gamepad kontroller videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem csak a Windows 11-es gépek lehetnek majd képesek a mobilappok futtatására.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 talán legnagyobb gyakorlati jelentőségű fejlesztésének az androidos appok és játékok futtatásának lehetősége mondható, noha sokak bánatára az operációs rendszer október elején elérhetővé váló főverziója még nem fogja támogatni ezt az újítást.

A kép csak illusztráció Forrás: Anthony / Pexels

Viszont a belátható jövőben megkezdődhet a funkció nyilvános tesztelése: a Microsoft Áruház programboltba csendben felkerült a Windows Subsystem for Android a nagyközönség számára egyelőre nem telepíthető változata, ez az androidos szoftverek futtatásáért felelős komponens a Windows 11-ben. A termékoldalán nagyon kevés információ található, ám az egyiknek sikerült meglepetést okoznia: a rendszerkövetelmény szerint Xbox One konzolon is futtatható.

Egyelőre nem zárható ki, hogy az adatlap létrehozója véletlenül téves információt adott meg a kitöltéskor, ám az androidos appok Xboxon való elérhetővé válása alapvetően nem egy valóságtól elrugaszkodott elképzelés. A Microsoft konzoljain jelenleg Windows 10-en alapuló rendszerszoftver fut, ám a vállalat minden bizonnyal átállítja majd azt Windows 11-alapúra, így technikailag valószínűleg nem nagy ügy elhozni a mobilappokat és a mobiljátékokat az Xboxokra.

A lépés jelentősen növelhetné a gépek hozzáadott értékét.

A messze legnagyobb kihívásnak a mobilappok használatának megoldása tűnik, hiszen érintőkijelzőkre lettek tervezve. Billentyűzettel és egérrel sok esetben egyáltalán nem gond a kezelésük, de gamepaddel igencsak körülményesnek bizonyulhat a koppintgatás és a huzigálás emulálása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!