Idén is elmarad a BlizzCon rajongói fesztivál

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki.
Vágólapra másolva!
Jelenleg más ügyek kötik le a Blizzard munkatársainak energiáját.
Vágólapra másolva!

A nyár végén kitört szexuális zaklatási botrány miatt továbbra is óriási a botrány az Activision Blizzard játékkiadónál, mostanra húsznál is több fő menesztése ellenére várhatóan eltart majd egy darabig, mire nagyjából helyreáll a béke.

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki a botrány miatti demonstráció során Forrás: Bloomberg / Getty Images

Az Overwatch egyik karakterét a héten átnevezett Blizzard mindezek fényében feltehetően kevés rajongót meglepve bejelentette az idei BlizzCon rajongói fesztivál lemondását. A konferenciát 2005-2019 között minden évben megtartotta a vállalat, tavaly a koronavírus miatt maradt el, idén pedig legnagyobb részt a botrány tett neki keresztbe. Az eseményen a játékaival kapcsolatos bejelentéseket szokott tenni a vállalat, továbbá azokhoz kapcsolódó tornákat és cosplay-versenyt rendez.

A Blizzard tájékoztatása szerint a BlizzCon megrendezése a vállalat összes kapacitását lekötő erőfeszítés, azonban idén az abszurd mennyiségű energiát inkább a csapatok és a projektek támogatására kívánja fordítani. Emellett felmerült az igény a BlizzCon általános újragondolására is, így akárhogy is nézzen ki a jövőben, szavatolni kívánja a biztonságos, barátságos és inkluzív jellegét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!