Csak elkészülhet a GeForce RTX 3050 széria

asus phoenix geforce rtx 3060 nvidia videokártya grafikus kártya
ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 (PH-RTX3060-12G)
Vágólapra másolva!
Valószínűtlennek tűnik az asztali gépes videókártyák idei bemutatkozása.
Vágólapra másolva!

Idén tavasszal az NVIDIA végre bejelentette az új generációs GeForce RTX 30 szériájának eddigi legolcsóbb tagját, ám az RTX 3050 Ti sokak nagy csalódására egyelőre csak laptopokban érhető el. A „Ti" jelzés nélküli testvéréről pletykák sem érkeztek, továbbá a nyár kezdete óta a termékek asztali számítógépes változatairól sem jöttek információk. Ez nem meglepő a chiphiányt figyelembe véve, az NVIDIA partnerei a már bemutatott, nagyobb haszonnal értékesíthető kártyákból sem képesek eleget előállítani.

A kép csak illusztráció (ASUS Phoenix GeForce RTX 3060) Forrás: ASUS

A jelek szerint ettől függetlenül nem végezték a kukában az RTX 3050-esek, a kiadásra váró videókártyák ügyében rendszeresen jól tájékozott kopite7kimi twitterező szerint valamikor megérkeznek majd, bár időközben változtak a specifikációk.

A legfrissebb információi alapján az asztali gépes RTX 3050 elméletileg a GA107-350-A1 grafikus processzort használja, a maximális fogyasztása érdemben 90W felett lehet, 4GB és 8 GB memóriájú kiadásban is elérhetővé válhat. Korábban úgy tudta, hogy 2304 darab CUDA mag dolgozik benne, de nem világos, hogy a GPU-jának időközbeni lecserélése miatt ez változott-e.

Az erősebb GeForce RTX 3050 Ti esetében úgy tudja, hogy a termék a GA106-150-A1 chipre épül, 3072 CUDA mag dolgozik benne, a memóriája pedig modelltől függően 6GB vagy 12GB GDDR6 lehet.

Egyelőre rejtély, hogy mikor kerülhetnek piacra az újdonságok, de valószínűtlennek tűnik az idei leleplezésük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!