Támadja az Ubisoft legújabb sikerjátékát a PETA

ubisoft far cry 6 videojáték
Far Cry 6
Vágólapra másolva!
Nem tetszenek a Far Cry 6 kakasviadalai az állatvédő szervezetnek.
Vágólapra másolva!

A héten megjelent az Ubisoft idei egyik legfontosabb játéka, a Kuba alapján mintázott Yara szigetén játszódó Far Cry 6. A sajtó munkatársai és a játékosok eddigi véleményei alapján a nyílt világú akciójáték nem hoz nagy változásokat a széria életébe, azonban korrekt és élvezhető iparosmunkának tekinthető, a Far Cry előző részeit kedveltek számára valószínűleg jó szórakozást nyújt majd.

Természetesen nem mindenkinek tetszett az új játék, beleértve a híres-hírhedt PETA állatvédő szervezet dél-amerikai szárnyát. A problémát egy kakasviadalos minijáték jelenti, ebben verekedős játékokra hasonlító jelleggel lehet irányítani az egyik állatot, a fejlesztők humoros közjátéknak szánták a normál játékmenet megtörésére.

„A kakasviadalokhoz hasonló, rettenetes és véres sportok Mortal Kombat-stílusú videójátékos meccsekké alakítása rendkívül távol áll a valódi innovációtól; a mai társadalmak erősen elítélik, hogy állatok élet-halál harcot vívjanak egymással. A kakasviadalokban használt állatokat éles sarkantyúkkal látják el, hogy átszaggassanak a húson és a csontokon, fájdalmas és halálos sebeket ejtsenek. A PETA Latino arra kéri az Ubisoftot, hogy minél előbb cserélje le ezt a kifogásolható minijátékot egy olyanra, amely nem kegyetlenkedést dicsőít" – áll a szervezet közleményében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!