Bőrirritációt okozhatnak a Samsung fülhallgatói

samsung galaxy buds pro vezeték nélküli fülhallgató
Samsung Galaxy Buds Pro
Vágólapra másolva!
Potenciálisan két anyagra is rosszul reagálhatnak egyes használóik.
Vágólapra másolva!

Komoly problémára derült fény a Galaxy Buds Pro és a Galaxy Buds 2 vezeték nélküli fülhallgatók kapcsán, egyes vásárlóknál bőrirritációt okoznak, akik pedig a nyilvánvaló gond ellenére sem fejezik be a használatukat, azoknál bakteriális fertőzéssé fajulhat a helyzet. Így járt egy makacs vevő is, a reddites beszámolója szerint nem vette komolyan Buds Prója által a kezdetek óta okozott irritációt, pedig orvoshoz is kellett már mennie miatta, így nemrég négy napig kórházban tartották a füle környékén kialakult, antibiotikumokkal kezelt bőrgyulladása miatt.

Samsung Galaxy Buds Pro Forrás: Samsung

Hírünk írásáig a Samsung nem adott hivatalos tájékoztatást a témában, így nem tudni, hogy eddig mennyi panasz érkezett az irritáció miatt. A spekulációk alapján a fülesek töltőcsatlakozóiban lévő nikkel lehet a probléma, de a műanyagukban használni kezdett akrilát is kiválthat allergiás reakciót, ilyen korábban nem volt a Samsung füleseiben.

Ha egy vásárolt eszköz allergiát vált ki, akkor azonnal be kell fejezni a használatát.

A sajnálatos helyzet esetén meg kell próbálni visszakérni a termék árát a bolttól, ennek sikertelensége esetén pedig szóba jöhet a rokonnak vagy ismerősnek való odaadása, vagy a használtpiacon való értékesítése is. Fülesek esetében értelemszerűen alapos tisztítást és fertőtlenítést követően.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!