Új GeForce-ok jönnek az olcsóbb laptopokba

nvidia geforce mx 570
NVIDIA GeForce MX 570
Vágólapra másolva!
A legérdekesebb MX modelleknek még a specifikációt sem árulta el az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven a létező legkurtább és legfurcsább módon az NVIDIA pénteken bejelentette a legújabb, olcsóbb laptopokba szánt grafikus vezérlőit. A termékek 2022 tavaszától válnak majd elérhetővé a nagyközönség számára, a GeForce RTX 2050, a GeForce MX 570, továbbá a GeForce MX 550 trióról van szó.

NVIDIA GeForce MX 570 Forrás: NVIDIA

A legerősebb GeForce RTX 2050 a nevével ellentétben egy órajelek visszaszedésével lelassított GeForce RTX 3050: a legújabb Ampere architektúrát használja, 2048 CUDA maggal és 4 GB GDDR6 memóriával rendelkezik. Az órajelek visszaszedése miatt laptoptól függően 30-45W TDP-kerettel gazdálkodhat, kontextusként az RTX 3050 esetében a gyártók 35-80W közé konfigurálhatják a TDP-t.

A végső soron érdekesebbnek tűnő GeForce MX 570 és GeForce MX 550 termékekről szinte semmit sem árult el az NVIDIA, az előbbi a legújabb Turing, míg az utóbbi a korábbi Ampere architektúrára épülő grafikus processzort kapott. Magszámokról és videómemóriárólnem volt hajlandó beszélni, bár annyi biztos a sajtóközleménye alapján, hogy mindkettő 896-nál több CUDA-maggal rendelkezik.

A Computerbase annyi információt ki tudott még sajtolni a cégből, hogy a GeForce MX 570-en elérhető lesz a DLSS, továbbá „limitált" mértékben a sugárkövetéses technológiák is kihasználhatóak rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!