Váratlan innováció történt az SSD-piacon

colorful sl500 mini sata ssd
Balra a megszokott Colorful SL500, jobbra pedig az új SL500 Mini
Vágólapra másolva!
Körülbelül pendrive méretű a Colorful miniatűr, SATA-s háttértára.
Vágólapra másolva!

A fizikai csatolófelület és az AHCI protokoll szűk keresztmetszetei miatt már évek óta nem történt semmiféle különösebb innováció a SATA SSD-k piacán, csak a termékek várható életciklusa és kapacitása emelkedett. Most a Colorful előállt egy váratlan fejlesztéssel a piacon, az SL500 Mini terméke körülbelül negyedakkora, mint a megszokott modellek, konkrétan 62×26×7 milliméteres.

Balra a megszokott Colorful SL500, jobbra pedig az új SL500 Mini Forrás: Colorful

A gyártó szerint az új SSD elsősorban kisméretű számítógépekben, laptopokban, ipari rendszerekben lehet jó választás, de ettől még klasszikus számítógépekben is használható a csupán 2 grammos háttértár. Az óriási méretcsökkenést a vezérlőegységek és a memóriachipek szoros integrálásával érték el a mérnökök, Micron QLC lapkák dolgoznak a borítása alatt.

Az apró szilárdtest-meghajtó 250 GB és 500 GB kapacitásokban válik hamarosan elérhetővé, az ajánlott fogyasztói ára ilyen sorrendben 40 és 60 dollár, azaz nettó 12 ezer és 18 ezer forint. Teljesítményre nem kell sokat várni az SL500 Minitől, a szekvenciális olvasási sebesség mindkét modell esetében 500 MB/s, míg a szekvenciális írásban 450 MB/s és 480 MB/s a diktált tempó.

Forrás: Colorful

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!