Jöhet a Sony válasza az Xbox Game Passre

playstation gamepad gamer gaming videojáték kontroller
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Orvosolhatja a legsúlyosabb versenyhátrányát a vállalat.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi generációs játékkonzolok közül egyértelműen az Xbox Series gépek győzedelmeskednek az ár-érték arány tekintetében, köszönhetően az Xbox Game Pass játékbérlő, továbbá az Ultimate kiadását választva játákstreamelőként is funkcionáló szolgáltatásnak. Erre előfizetve a gamerek havi 3000 vagy 4200 forintért szabadon játszhatnak több száz játékkal, köztük rengeteg kimagaslóan sikeres címmel.

A kép csak illusztráció Forrás: C Technical / Pexels

Ráadásul ez még csak a kezdet, hiszen a Microsoft tulajdonában lévő stúdiók által fejlesztett big budget játékok a jövőben az első naptól fogva elérhetőek lesznek a Game Passzel rendelkezők számára, így többek közt a Bethesda, az id Software, vagy épp az Obsidian termékeihez is azonnali hozzáférést biztosít majd.

Kontextusként az ilyen a big budget címek teljes áron és tipikusan 20 ezer forint környéki összegbe kerülnek.

A Game Pass előnyei ellenére a PlayStation 5 cukorkaként fogy, a márka ereje egyelőre megmentette a terméket attól, hogy átgázoljanak rajta az Xbox Series gépek. Persze a Sonynak ettől függetlenül muszáj kezdenie valamit a Game Pass által jelentett fenyegetéssel, a God of War széria atyja szerint pedig folyamatban is van ennek a megvalósítása. David Jaffe ennél konkrétabbat sajnos nem hallott a belsős forrásaitól, így nem világos, hogy a Sony szimplán lemásolni kívánja-e a Game Passt, vagy esetleg valamiféle egyéb mestertervvel próbálja majd oldalba kapni azt.

A Sony korábban annyit árult el az ügy kapcsán, hogy a PlayStation Studios számára nem volna megfelelő az előfizetéses modell, ugyanis gyakran 100+ millió dollárt is költ egy-egy játékra, soha nem térülne meg efféle szolgáltatásban elérhetővé tenni a vadiúj sikerjátékait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!