Világítás mellett zenél is az új mennyezeti lámpa

zuma lumisonic
Zuma Lumisonic
Vágólapra másolva!
Cserébe felér egy mélyütéssel az ára, pedig még fényforrást sem lehet cserélni benne.
Vágólapra másolva!

Elegáns és funkcionális okoseszközzel rukkolt elő a brit Zuma startup, a Lumisonic nevű terméke egyben mennyezetbe süllyeszthető lámpa és hangszóró. A tervezők szerint az ügyes megoldással csökkenthető a lakások általános kütyüterhelése, a lámpa 75 wattos beépített hangrendszere jó minőségű hanggal képes beteríteni a helyiségeket.

Zuma Lumisonic Forrás: Zuma

A termék installációja az efféle eszközök esetében megszokott módon történik, leszámítva az egyedi és szabadalmaztatott tartófüles rögzítési rendszerét, ami a lenti videón csodálható meg. Mobilokhoz és tabletekhez Wi-Fi és Bluetooth segítségével csatlakozik, specifikusan támogatja az Apple AirPlay 2-t és a Spotify Connectet.

A hozzá járó iOS-es mobilappban a zenelejátszás paraméterei mellett a lámparész fényereje és színhőmérséklete is állítható, színes hangulatvilágításra nem képes a termék. További érdekesség, hogy az appjában digitális jóléti funkció is van, ez témák alapján vezérli a világítást és a lejátszott hangokat. Nem világos, hogy androidos alkalmazás készül-e a lámpához.

Zuma Lumisonic mobilapp Forrás: Zuma

A Lumisonic LED-es lámparésze 6 wattot fogyaszt, 530 lumen a fényereje, a színhőmérséklete 3000-5000k tartományban állítható, 52 fokos szögben veti a fényt. Sajnos a fényforrása integrált, így amikor idővel elkerülhetetlenül meghibásodik, akkor a komplett lámpát cserélni kell. A termékoldalon nem tüntette fel a gyártó a várható élettartamot.

A Zuma prémium megoldása sejthetően mélyütéssel felérő árcédulát kapott: darabjáért 375 fontot, olyan 155 ezer forintot kér a startup.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!