Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Gamer fejlesztéseket is hoz a Windows 11

e sport, e-sport, esport, elektronikus sport, verseny, számítógép, illusztráció
Vágólapra másolva!
Két Xbox Series konzolokon elérhető funkciót is kapnak a PC-sek.
Vágólapra másolva!

Természetesen nem feledkezett meg a játékosok Windows 11-gyel való kiszolgálásáról a Microsoft, a kompatibilis számítógépekre ősszel elérhetővé váló operációs rendszer két az Xbox Series konzolokon debütált funkciót is elhoz számukra.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A vizuális jellegű fejlesztést az Auto HDR támogatása jelenti, ezzel utólag elérhetővé tehető a széles dinamikatartományú renderelés az olyan játékokban, amelyek alapvetően nem támogatják azt. A funkció használatához HDR-kompatibilis monitorra van szükség, a játékoknak legalább DirectX 11-eseknek kell lenniük, továbbá fel kell kerülniük egy Microsoft által karbantartott fehérlistára.

A másik fontos újdonságot a DirectX 12 Ultimate programozási felület részét képező DirectStorage API jelenti, ami a processzort kevésbé terhelő adattöltést tesz lehetővé a háttértárról. Ezt specifikusan támogatniuk kell a játékoknak, jelentősen csökkentheti a betöltési időket, továbbá redukálhatja a játék közbeni adattöltés során potenciálisan fellépő teljesítményesést. A használatához NVMe protokollos, PCIE 3.0 vagy PCIE 4.0 sávokat használó M.2 SSD-re van szükség, azaz széles körben kompatibilis lesz a jelenleg kapható hardverekkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről