Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

apple iphone 11 pro
Apple iPhone 11 Pro
Vágólapra másolva!
Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel kapcsolatos utolsó teendőit végző vállalat állítólag megkereste az Apple-t, hogy szeretné forgalmazni a dél-koreai bolthálózatában a termékeit. A vállalatnak körülbelül négyszáz fizikai kereskedése van a hazájában, ezekben a saját termékei mellett más gyártók portékáit is forgalmazza.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A rivális Samsung állítólag megpróbálta meghackelni az együttműködést, a helyi mobilszolgáltatók közvetítésével Galaxy termékek forgalmazására próbálta sikertelenül rávenni az LG-t. A közvetítésre azért volt szükség, mert a vállalatok akkora ellenségeknek tartják egymást, hogy szóba állni sem hajlandóak, közvetlen tárgyalásra politikai okból nem volt mód.

Most az LG szóvivője bejelentést tett az ügyben, augusztus során valóban megkezdődik a dél-koreai kereskedéseiben az Apple termékeinek árusítása, többek közt iPhone is kapható lesz a boltjaiban. Ez fájó lehet a Samsung számára, hiszen a kereskedésekben való jelenlét valószínűleg óriási segítség az Apple-nek, érdemben növelheti az eladásait a Galaxy eszközök kárára.

Kontextusként a Counterpoint piackutató cég szerint dél-koreai mobilpiac eddig háromszereplős volt, a Samsung (65%), az Apple (20%) és az LG (13%) uralták, a cégek összesített piaci részesedése 98%. A bronzérmes szereplő piacról való kilépése miatt óriási harc támadt a Samsung és az Apple között a közönségének megnyeréséért, az LG most ebbe a háborúba fog beavatkozni az Apple oldalán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!