Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

El akarta hallgattatni a Fortnite fejlesztőjét a Google

fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
Még az Epic felvásárlása is felmerült ennek lehetséges módjaként.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb techcégeket érintő jogi csatározások mindig érdekesek, hiszen a nyilvános nyilatkozataik során rendre fújják a szépet és a jót, ám a pereskedések során kénytelenek olyan belső levelezéseket és dokumentumokat kiadni, amelyek rámutatnak a döntéshozóik tényleges elvárásaira és módszereire.

Fortnite Forrás: Epic Games

Most ehhez kapcsolódóan az Epic vs. Google per kapcsán jöttek érdekes információk. Ennek tétje elsősorban az, hogy a Google kötelezheti-e a Play Áruházban terjesztett az appok és játékok készítőit a saját fizetési rendszerének használatára, és ezzel együtt lecsíphet-e 30% jutalékot a bevételeikből.

A dokumentumok szerint a Google fenyegetve érezte magát, mikor a játékfejlesztő az Android hivatalos boltja helyett a webhelyéről tette letölthetővé a Fortnite-ot, ezzel elkerülve a jutalékfizetést. Az Epic keménykedésének hatására a Google egyedi feltételű üzletet ajánlott megoldásként, miközben a játék újmódi telepítését „borzalmas élménynek" titulálta, amely rontja a potenciális játékosbázis elérését, továbbá összezavarja a meglévő játékosokat.

A bevételcsökkenéssel kapcsolatos félelemre próbált rájátszani, hogy jobb belátásra bírja az Epicet.

Mindeközben egy belső dokumentumban az Epic lépését a Google „fertőzésnek" titulálta, amelynek terjedését meg kell akadályozni a Play Áruház bevételeinek védelme érdekében, akár az Epic részleges vagy teljes felvásárlásával. Az akvizíció ötletével végül nem kereste meg a játékfejlesztőt, bár jó eséllyel nem is jött volna össze az üzlet, hiszen az Epic magántulajdonban lévő vállalkozás, amelynek Tim Sweeney alapító a többségi tulajdonosa, ő pedig addigra elkötelezte magát a Google perlése mellett.

Nem tett volna jót a monopolisztikus viselkedéssel vádolt Google tárgyalótermi pozíciójának, ha sikertelenül próbálta volna felvásárlással elhallgattatni a vádlóját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről