Vágólapra másolva!
Közben pedig különösen jó tempóban terjed a legújabb Windows 10.
Vágólapra másolva!

A Microsoft semmiféle információt sem hajlandó szolgáltatni a Windows 10 rengeteg főverziójának piaci részesedéséről, azonban az AdDuplex reklámcég a modern alkalmazásokba ágyazott statisztikai kódjának köszönhetően ha kis minta mellett is, de képet tud adni a harci helyzetről. A napokban kiadta a júliusi jelentését, a 60 ezer számítógépről származó adatok pedig két érdekességet is tartogatnak.

Windows 11 Forrás: Microsoft

A messze legmeglepőbb adat, hogy a jelenleg csak korainak mondható előzetes formában pár hete elérhető Windows 11 képes volt 0,9% piaci részesedést szerezni magának, azaz olyan 5400 adatokat szolgáltató számítógépen már ezt használták a gazdáik. Ez egybevág a Microsoft azon kijelentésével, miszerint a Windows Insider nyilvános tesztelői program története során messze a Windows 11 előzetese iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés.

Július végére kimutatható lett a Windows 11 részesedése Forrás: AdDuplex

Emellett az AdDuplex adatai szerint a Windows 10 idén tavaszi főverziója is nagyon gyorsan terjed, a május közepén elérhetővé vált 21H1 kiadás 26,6% részesedéssel a második leggyakrabban használt főverzió. A piacvezető változat 36,3% részesedéssel a tavaly őszi 20H2 kiadás, míg a harmadik helyen 24,6%-kal a tavaly tavaszi (2004) főverzió van.

Az aktívan használt Windows 10/11-es számítógépek 86,6%-án fut a Windows 10 utolsó három főverziójának valamelyike.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!