A Huawei is kidobhatja az elégedetlenkedőket az alkalmazásboltjából

Vágólapra másolva!
Árbevételekkel kapcsolatos nézeteltérés miatt a Huawei is kidobott egy időre egy nagy fejlesztőt, az Apple mintájára.
Vágólapra másolva!

A Huawei a Google Play Áruház és az Apple App Store mintájára indította el anno az AppGallery alkalmazásboltját, ami a Google-szolgáltatások elvesztése után nagyon fontos szerephez jutott a kínai gyártónál. Azért, hogy az AppGallery versenyképes legyen, hatalmas kezdeti akciókkal és kedvezményekkel igyekeztek ösztönözni a fejlesztőket, hogy tegyék itt is elérhetővé az alkalmazásaikat.

Forrás: xda

A jelentések szerint azonban nem minden fejlesztőnél egyformák a szabályok. A Tencent állítólag folyamatosan elégedetlenkedett, hogy 50 százalékot kell odaadjon a platformon keresztül szerzett bevételeiből. A nézeteltérés végül odáig fajult, hogy a Huawei a Tencent összes appját kidobta az AppGalleryből.

Mostanra a felek állítólag újból tárgyalnak, így az appokat újra elérhetővé tették. A helyzet azonban sok szakértő szerint az Apple és az Epic Games összetűzésére emlékeztet. Ráadásul a kínai mobilpiac 41,4 százaléka van a Huawei kezében, vagyis a helyi fejlesztők nem engedhetik meg maguknak, hogy kimaradjanak a Huawei alkalmazásboltjából.