Már a Microsoft Edge is szól, ha ellopták a jelszavainkat

Vágólapra másolva!
A jövőben már a Microsoft Edge böngésző is értesítést küld a kiszivárgott jelszavakról.
Vágólapra másolva!

Sajnos a különböző szivárgások és hackerbotrányok miatt még akkor is van rá esély, hogy valakinek a jelszavai kiszivárognak, ha egyébként jelszókezelőt és kétlépcsős hitelesítést használ, ahol csak tud. Éppen ezért már a Microsoft is beletett egy jelszómegfigyelő eszközt az Edge böngészőbe. Ennek a lényege, hogy nem kell az esetleges botrányok után bújni a híreket.

Forrás: forbes

Ha baj van, és a jelszavak egyike szerepel egy nagy adatszivárgásban, akkor az Edge böngésző erről tud majd a jövőben, és értesíti róla a felhasználót. Így aztán időben lehet lecserélni máshol is a jelszavakat, főleg, ha az adott kód esetleg többször is volt használva.

A Microsoft persze nem egy nagy újítással állt elő, valójában a lemaradását hozza be. A Chrome és a Firefox ugyanis már évek óta kínálnak ilyen funkciót, ahogy a 1Password és a LastPass jelszókezelők is. A Microsoft ugyanakkor azt állítja, új típusú titkosítással gondoskodtak arról, hogy szó szerint senki ne férjen hozzá a jelszavakhoz, még a cégen belül se. Az algoritmus az adatokkal azok dekódolása nélkül dolgozik.