Itt az első 165 Hz-es kijelzőjű gamer mobil

nubia red magic 6 okostelefon zte
Nubia Red Magic 6
Vágólapra másolva!
Akár 18 GB memóriával is elérhető lesz a Red Magic 6 Pro.
Vágólapra másolva!

A Tencenttel együttműködésben a Nubia bejelentette minden idők papíron legjobbnak tűnő gamer okostelefonjait. A Kínában már előrendelhető Red Magic 6 és Red Magic 6 Pro modellekben több világelső megoldás is debütált, a legfeltűnőbb attrakcióval kezdve a 6,8 hüvelykes és 1080×2400 pixeles AMOLED érintőkijelzőjük 165 Hz képfrissítési sebességet kínál. Emellett az érintési mintavételezéskor sem kutya a paneljük: egyujjas használatkor 500 Hz, többujjas használatkor pedig 360 Hz a tempója.

Nubia Red Magic 6 Forrás: Nubia

Az elvárhatónak megfelelően a mobilokat Qualcomm Snapdragon 888 hajtja, a folyamatosan jó teljesítményről pedig termoelektormos hűtés gondoskodik, hűtőventilátorral megtámogatva. Az utóbbi a Red Magic 6 esetében maximum 15 ezres, míg a Red Magic 6 Próban legfeljebb 20 ezres fordulatszámon működik, a nagy sebességre a kis méretű lapátok miatt van szükség

További különbség a két mobil között, hogy az előbbi 5050 mAh-es akkuja 66 wattos, míg az utóbbi 4500 milliamperes telepe 120 wattos gyorstöltést támogat; a Prót állítólag 5 perc alatt fel lehet tölteni nulláról 50 százalékra. Végül érdekes, hogy sima kiadás maximum 12 GB rendszermemóriával, míg a Pro változat akár 18 GB-tal is kérhető lesz. Kontextusként manapság a komoly gamer számítógépekbe sem szokás 16 GB-nál több memóriát tenni, mivel ennél többnek ritkán lenne bármi előnye.

Nubia Red Magic 6 Forrás: Nubia

A játék közben mutatóujjakkal üzemeltethető, kapacitív ravaszgombokkal ellátott okostelefonok 8 MP-es előlapi kamerát és 64+8+2 MP-es hátlapi kamerarendszert kaptak, az ujjlenyomat-olvasójuk a kijelzőjük alatt található, rendelkeznek audio Jack hangkimenettel, a nem bővíthető háttértáruk pedig modelltől függően 128 vagy 256 gigabájt.

Nubia Red Magic 6 Forrás: Nubia

A Red Magic 6 telefonok Kínában már előrendelhetőek, a sima modell 3799 jüannál (180 ezer forintnál), míg a Pro változat 4399 jüannál (209 ezer forintnál) kezdődik. Ha minden igaz, akkor a nemzetközi piacokra szánt, Google-szoftverekkel ellátott variánsaikat március 16-án jelentheti be a Nubia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!