Már chatelésre is használható a Gmail mobilapp

gmail google chat
Manuálisan már bekapcsolható a Gmail mobilappba integrált chatszolgáltatás
Vágólapra másolva!
Egyelőre manuálisan kell aktiválni a legújabb funkcióját.
Vágólapra másolva!

Lassan befejeződik a Gmail teljes értékű kommunikáció platformmá alakítása, a Meet videocsevegő tavalyi integrálását követően most a szöveges chatelési funkció is megérkezett a mobilappjába. Egyelőre tesztelés alatt áll, azonban jó eséllyel sikerülhet bekapcsolni, Gmail mobilapp megnyitását követően a Főmenü → Beállítások → (e-mail-cím) → Csevegések opciót kell aktiválni.

Manuálisan már bekapcsolható a Gmail mobilappba integrált chatszolgáltatás Forrás: Google

A mobilappban most bevezetni kezdett csevegési funkció ugyanaz, mint ami a Gmail webes felületén már jó ideje használható, ám telefonokon és tableteken eddig dedikált appot kellett telepíteni az eléréséhez. A mostani integrációnak köszönhetően hamarosan tömegek fognak tudomást szerezni a létezéséről, ami minden bizonnyal jót fog tenni a felhasználói bázisának.

A Google Chat alternatív jelenthet az olyanok számára, akik szeretnének megszabadulni a Facebook Messengertől, ám ezt eddig nem tudták megtenni, mert az ismerőseik kényelmi okból nem kívántak más chatszolgáltatásokba regisztrálni. Aki androidos mobillal rendelkezik, az elérhető lesz ezen a szolgáltatáson keresztül, hacsak manuálisan ki nem kapcsolja a Gmail appban a chatfunkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!