Satya Nadella szerint nagyon hamarosan bejelenti majd a Microsoft.

Magyar idő szerint tegnap késő délután kezdetét vette a Microsoft BUILD 2021 fejlesztői konferencia, a nyitóelőadásán Satya Nadella vezérigazgató a következő Windowsról is szót ejtett. A sokak által sejtettől eltérően a Windows 10 idén őszi frissítését nem mutatta be, állítása szerint erre egy dedikált, a közeljövőben megtartásra kerülő eseményen kerít majd sort a vállalat.

Satya Nadella még 2015-benForrás: AFP/Glenn Chapman

Ettől függetlenül egy kis kedvcsinálás belefért az idejébe, Nadella rendkívül izgatott a „Windows következő generációja" kapcsán. Az elmúlt évtized legnagyobb jelentőségű Windows-frissítésére kell számítani, amely új kibontakozási lehetőségeket fog teremteni a fejlesztők számára. A Microsoft nagyfőnöke feltűnő módon egyszer sem ejtette ki a száján a Windows 10 nevet, helyette folyamatosan következő generációs Windowsként hivatkozott a termékre.

Nem kizárt, hogy új név alatt érkezhet az operációs rendszer.

A Windows 10 őszi frissítéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a puszta kinézetét tekintve jelentősen modernebbé válik, továbbá a beépített programboltjában állítólag masszívan könnyebb lesz klasszikus alkalmazásokat és játékokat elérhetővé tenni. A fejlesztők számára nyíló új lehetőségek alatt Nadella potenciálisan az utóbbira célozhatott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!