Jelenthetik a meztelen fotóikat a brit fiatalkorúak

szelfi, szelfizés, telefon, mobil, fotó, fényképezés
beautiful young blonde hipster woman selfie
Vágólapra másolva!
A legnagyobb nevekkel dolgozik együtt a funkciót elindított alapítvány.
Vágólapra másolva!

Kiemelkedő fontosságú fejlesztést indított útjára az egyesült királyságbeli Internet Watch Foundation (IWF) nonprofit alapítvány, a mai naptól kezdve a 18 éven aluli állampolgárok közvetlenül jelenthetik számára, amennyiben tudomásuk vagy félelmük szerint meztelen fotók és videók válhattak róluk elérhetővé az interneten.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eugenio Marongiu

A bejelentéseket a Report Remove webhelyen lehet megtenni, a kérdéses képek és videók feltöltése mellett igazolniuk kell a személyazonosságukat. A feltöltéseket az alapítvány munkatársai ellenőrzik, majd digitális ujjlenyomatokat készítenek az anyagokról, a partnerei ezek segítségével képesek automatizáltan kiszűrni az informatikai rendszereikbe felkerült kópiákat. Emellett az alapítvány jelenteni próbálja az anyagokat a közzétételükre használt webhelyeknek is.

Az alapítvány partnerei között megtalálható például az Amazon, az Apple, a Facebook, a Google, a Microsoft, a TikTok, a Zoom, a Dropbox, a Snap, a Twitter és a Yandex is. A szolgáltatás finanszírozásáról a tagok gondoskodnak, a használata teljesen ingyenes az áldozatok számára.

Az IWF szerint a Report Remove a világ első olyan szolgáltatása, amely lehetővé teszi a fiatalkorúak számára a róluk készült intim felvételek közvetlen jelentését, ezzel akadályozva az interneten való terjedésüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!