Később is ráér majd fizetni az Apple Pay Later funkcióval

Apple Pay
Vágólapra másolva!
Rohamosan terjednek a később fizetésre koncentráló BNPL megoldások, az Apple Pay Later megboríthatja a piaci viszonyokat.
Vágólapra másolva!

Főleg Ausztráliában, de világszinten is tombol a BNPL-láz, amelynek keretében fintech cégek arra koncentrálnak, hogy az online vásárlók kamattal vagy anélkül, de azonnal vásárolhassanak, fizetni viszont csak később kelljen nekik.

A jelentések szerint a Goldman Sachs által támogatott Apple Card bevezetését követően újabb nagy húzásra készül az Apple, amely így részben pénzügyi szolgáltató is lesz. Az Apple belép a Bloomberg információi szerint a BNPL piacra, az Apple Pay Later funkcióval.

Forrás: cnet

Azt mondják, ezt nem az Apple Cardhoz integrálják, hanem a normál Apple Pay szolgáltatásba. Belsős források szerint ezzel az Apple Pay elterjedését segítené elő az Apple, és a mobilfizetési megoldás használatát.

Az Appe Pay Later funkció révén állítólag lehetőség lesz Apple termékeket vásárolni, majd azokért rövid idő alatt, négy részletben, két hetente, kamatmentes konstrukcióban fizetni. Hosszú távú, havi visszafizetés is lehetséges lesz, kamattal. Azzt nem tudni, hogy mikor indulhat el az Appe Pay Later, de ha élesítik, a BNPL-szektor alapjaiban rendeződhet át.