Késve ugyan, de újabb Nokia-telefonok frissültek Android 11-re

Nokia, 5.4, okostelefon, teszt, android, HMD Global
Komplex kamerarendszer került a hátlapra.
Vágólapra másolva!
A gyártó továbbra sem tudja tartani az ígért frissítési ütemet.
Vágólapra másolva!

Sajnos továbbra sem tudja tartani a saját ütemtervét a Nokia-telefonok gyártója, a finn HMD Global. Korábban érkeztek már információk arról, hogy a vállalatot nagyon érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, és emiatt a legtöbb fejlesztése hardveres és szoftveres fronton is csúszik.

Ennek következtében a HMB Global még tavasszal adott ki egy új frissítési útitervet, ami további hónapos késésekkel számolt, azonban most már egyértelműen látszik, hogy ezt sem igazán fogják tudni tartani.

Például most végre megkapta az Android 11-et a Nokia 1.3 és a Nokia 5.3, azonban ezeknek már hetekkel, de inkább hónapokkal ezelőtt frissülnie kellett volna. Ráadásul a biztonsági javításokkal is el van maradva a cég, hiszen ezek a készülékek még a júniusi kiadást kapták meg.

Forrás: Origo

A közeli jövőben kellene megérkeznie az Android 11-nek többek között a Nokia 1.4, a Nokia 3.4 és a Nokia 5.4 is, amik már eleve szintén elég nagy késésben vannak, illetve szintén az új rendszerre vár még a Nokia 6.2, a Nokia 7.2 és a Nokia 9 PureView is, de ezeknek a frissítését az új szisztéma szerint már eleve későbbra ütemezték be. Nem lennénk azonban meglepődve, ha még ehhez képest is késne a történet.

Mindez nyilván azért jelent nagy problémát, mert annak idején sokan pontosan azért ruháztak be a Nokia készülékeibe, mert az egyszerű, viszonylag kevés gyártói módosítással rendelkező Android-rendszert hozott magával, és ennek megfelelően a HMB Global azt ígérte, hogy a frissítések is gyorsan meg fognak érkezni.

Látható azonban, hogy sajnos a finnek egyelőre ezen a fronton sem tudják tartani az ígéreteiket.