Kötelezően bekéri a születésnapot az Instagram

instagram
Hamarosan kötelezővé válik a születési dátum megadása az Instagramban
Vágólapra másolva!
A fiatal felhasználókat védené az adatszolgáltatási kötelezettséggel.
Vágólapra másolva!

Kissé látszatintézkedésnek tűnő lépést jelentett be az Instagram, hamarosan kérni fogja a születési dátumukat eddig nem beállított felhasználókat az információ megadására. Ez egyelőre két esetben fog megtörténni, az app elindításakor és az érzékenynek jelölt posztok megtekintésekor jelenik majd meg az opcionálisan kinyomható értesítés. A belátható jövőben kötelezővé válik a születésnap megadása, enélkül nem lesz használható a szolgáltatás.

Hamarosan kötelezővé válik a születési dátum megadása az Instagramban Forrás: Instagram

Az Instagram magyarázata szerint a születésnap megadásának kötelezővé tételével a fiatal felhasználókat próbálja védeni a felnőtt zaklatóktól, a felek közti kapcsolatteremtés nehezítésével kíván biztonságosabb és privátabb környezetet teremteni számukra.

A cég tisztában van azzal, hogy az önbevalláson alapuló kormeghatározás fabatkát sem ér a zaklatók ellen, állítása szerint gépi tanulásos módszerekkel próbálja majd kiszűrni az életkorukat hamisan megadókat. A rendszer által gyanúsnak jelölt személyek fiókjait felfüggeszti, majd felkéri őket az életkoruk hitelt érdemlő igazolására, feltehetően fényképes igazolványról készült fotót kell majd küldeniük az ügyfélszolgálatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!