Nem hivatalosan több követelménye is könnyen letilthatóvá vált a Rufus bétájával.

A múlt héten kiadott Windows 11-et egyáltalán nem javasolt a minimális rendszerkövetelményeinek nem megfelelő Windows 10-es számítógépekre telepíteni, hiszen egyrészt még elméleti biztosíték sincs a stabil és zökkenőmentes működésére, másrészt pedig a Microsoft a biztonsági frissítéseinek megérkezésére sem hajlandó garanciát vállalni.

Windows 11Forrás: Microsoft

Ettől függetlenül most sokkal könnyebbé vált azok dolga, akik teljes mértékben a saját felelősségükre ki szeretnék próbálni a nem támogatott számítógépükön a Windows 11-et, és készek gond esetén akár teljesen tiszta újratelepítéssel visszaállni rajta a Windows 10 használatára.

Az ISO-telepítőfájlok pendrive-ra való kiírására használható Rufus segédprogram legújabb bétája (hírünk írásakor 3.16 beta 2) lehetőséget biztosít több az installációt megakadályozó követelmény kiiktatására, letiltható vele a Secure Boot, a TPM 2.0, továbbá a memóriakövetelmény ellenőrzése.

Kiüthetőek a Rufusszal a Windows 11 telepítését akadályozó egyes követelményekForrás: Ghacks

A Rufus legújabb bétájának és a Windows 11 telepítő ISO-jának letöltése után csak be kell tallózni telepítésre használni kívánt pendrive-ot és lemezképfájlt a segédprogramban, majd a Kép tulajdonságai legördülő menüben az említett ellenőrzések letiltását mutató opciót kell választani. A folyamat végén elkészült telepítőkészlet sem frissítés, sem pedig tiszta telepítés esetén nem követeli majd meg a fent említett funkciókat és a 8 GB RAM-ot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!