Kiválóan teljesít a Windows 10 gyári vírusirtója

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mindegyik kategóriában maximum pontszámot szerzett az AV-Test legutóbbi tesztjén.
Vágólapra másolva!

Mostanra meglehetősen széles körben ismert ténnyé vált, hogy az otthoni felhasználók javának nincs oka külön antivírus telepítésére, Windows 10 és Windows 11 rendszereken teljesen kompetens a gyári Windows Defender is.

Szinte mindegyik vírusirtó képes volt 2021 októberében tökéletes pontszámokat hozni Windows 10 alatt Forrás: AV-Test

A német AV-Test legfrissebb adatai újból megerősítik ezt, az október során Windows 10 rendszeren elvégezett összehasonlító tesztje során a védelem, a teljesítmény, továbbá a használhatóság terén is maximális pontszámot kapott a Defender. Ennek megfelelően az otthoni felhasználók számára kevés ráció van a lecserélésében: az ingyenes alternatívái szeretnek manapság mindenféle adatokat hazatelefonálni, a fizetős antivírusok beszerzése pedig szükségtelen kiadásnak tűnik, hacsak nem kínálnak valamiféle kellőképp hasznosnak vélt extrát.

A tökéletes teljesítménnyel szerencsére nem volt egyedül a Defender, a huszonegy tesztelt antivírus közül csak négy nem volt képes erre a mutatványra. Három itthon gyakorlatilag ismeretlen szoftver mellett a Malwarebytes vírusirtójának sem jött össze a tökéletes védelmi pontszám, miután a nulladik napi sebezhetőségek elleni védelmet firtató tesztsorozaton „csak" 98,5% detekciós rátát ért el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!