Kiütötte az európai állam netét a Minecraft-verseny

laptop, notebook, windows 10 s, minecraft, oktatás,
Vágólapra másolva!
A távközlési szolgáltató elleni támadással vonták ki a forgalomból Andorra csapatát.
Vágólapra másolva!

Nem mindenki kíván tisztességesen játszani az online versenyeken, főleg mikor a szabályok kivételesen meg is engedik az ellenfelek piszkos módszerekkel való kiütését. Szombat este az andorrai előfizetők körülbelül kétharmada 1-2 órás kiesést tapasztalt a netszolgáltatásban, miután egy ismeretlen fél túlterheléses támadást indított a Spanyolország és Franciaország között fekvő, csupán 77 ezer lakosú törpeállam egyetlen netszolgáltatója ellen.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

Röviddel később fény derült a támadás motivációjára: folyamatban volt egy Squid Game netflixes sorozat által inspirált Minecraft-verseny, a résztvevők pedig bármilyen piszkos trükköt bevethettek a riválisaik forgalomból való kivonására, az andorraiak ellen a DDoS-támadás volt a taktika.

Nézőponttól függően az incidens viccesnek és felháborítónak is titulálható, de mindenképp rámutat arra, hogy mennyire sebezhető az Andorra Telecom szolgáltatása: még egy visszafogott ismertségű Minecraft-verseny lókötői is képesek voltak majdnem az egész országban megbénítani az internetet.

Ezt remélhetően elgondolkodtatónak tartják az illetékesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!