Teljesen megbénítható volt az iPhone és az iPad

mobilozás okostelefon iphone kávészünet
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett több másik problémát is orvosol a legújabb szoftverfrissítésük.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette a modern iPhone és iPad eszközeire a 15.2.1-es szoftverfrissítést az Apple. A verziószámból sejthetően egy hibajavító kiadásról van szó, új funkciókat nem ad hozzá az iOS és az iPadOS tudásához, de a befoltozott sérülékenységek miatt nem érdemes sokáig halogatni a telepítését.

A kép csak illusztráció Forrás: Destiawan Nur Agustra / Pexels

A 15.2.1-es szoftver talán legfontosabb javítása az okosotthonos kütyük vezérlésére kitalált HomeKit keretrendszert érinti, a DoorLock névre keresztelt hibát a magát kezdő biztonsági kutatónak tituláló Trevor Spiniolas fedezte fel. A sebezhetőséggel kiüthetőek voltak az iPhone és iPad eszközök: különleges nevet kellett adni a HomeKitet használó kütyüknek, mire lefagytak a mobileszközök, a kellemetlen jelenség ráadásul az újraindításukat követően automatikusan előjött.

A további javított hibák közül kiemelhető, hogy fotók icloudos linkként való elküldése után nem feltétlenül töltődtek be a csevegések, továbbá egyes CarPlay-alkalmazások kezelőfelületei bizonyos körülmények között nem reagáltak az érintésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!