Pozitívan meghökkentő az Intel Celeron G6900

intel celeron pentium core i3 i5 i7 processzor cpu hardver számítógép
Vágólapra másolva!
Egymagos teljesítményben a Core i9-10900K szintjén van.
Vágólapra másolva!

A múlt héten teljessé vált az Intel asztali számítógépes Alder Lake termékcsaládja, ráadásul a vállalat ezúttal a legolcsóbb Celeron és Pentium modelleket is átállította a legújabb technológiára. Ebből sejthető volt, hogy még a legolcsóbb modellek is meglepő trükkökre lesznek képesek, most pedig a Geekbench jóvoltából megérkeztek az első mérési eredmények az ezer darabos rendelés esetén csak 42 dollárba (nettó 13 ezer forintba) kerülő Celeron G6900 modellről.

A kép csak illusztráció Forrás: Tookapic / Pexels

A történetet az elejénél kezdve a Celeron G6900 egy kétmagos és 3,4 GHz órajelű processzor, nem támogatja a Hyper-Threadinget, az utóbbi maradt a szintén kétmagos Pentiumok kiváltsága. A központi egység 4 MB gyorsítótárral rendelkezik, a tipikus TDP-je csupán 46W, az integrált videóvezérlője pedig UHD Graphics 710 típusú.

Ehhez képest a Geekbench tesztjein 1403 pontot kapott az egyszálas, míg 2577 pontot a többszálas futtatói teljesítményére. Az előbbivel a Core i9-10900K szintjén van, míg a többszálas tempóját tekintve a Ryzen 3 3200G és a Core i5-4690K teljesítményét hozza, az utóbbi processzorok négymagosak.

Igazi irodai számítógépes bajnok az új Celeron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!