Kártyaelfogadó terminállá változhat az iPhone

apple pay, iphone, iphone fizetés
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Főként az apró vállalkozások dolgát teheti könnyebbé a megoldás.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg információi szerint néhány hónapon belül egy szoftverfrissítést követően minden modern iPhone mozgó fizetési terminállá változhat, az NFC technológiának köszönhetően az érintés nélküli fizetéses bankkártyákat és más mobileszközöket fog támogatni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Ez nagyon hasznos lehet, a mini vállalkozások például könnyen és olcsón tudnának készpénzmentes fizetési lehetőséget nyújtani az ügyfeleknek, vagy éppen egy baráti társaság tagjai a vendéglőben való étkezést követően rendezhetnék a tartozásukat a számlát egyben kifizetett társuknál.

A koncepció nem újdonság, a kanadai Mobeewave technológiájának segítségével a Samsung már 2019-ben indított ilyen szolgáltatást. Viszont 2020-ban az Apple nemes egyszerűséggel felvásárolta a startupot, így nem lenne meglepő, ha az iPhone-okat ugyanaz a megoldás változtatná a jövőben fizetési terminálokká, mint amit a Samsung is használni kezdett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!