Androidos mobilokkal titkolóznak az Apple dolgozói

tim cook
PALO ALTO, CA - SEPTEMBER 19: Apple CEO Tim Cook opens the door to an Apple Store to begin sales of the new iPhone 6 on September 19, 2014 in Palo Alto, California. Hundreds of people lined up to purchase the new iPhone 6 and iPhone 6 Plus that went on sale today. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szakszervezetbe tömörülnének, félnek a munkáltatójuk kémkedésétől.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban kitört az egyesült államokbeli techipari dolgozók körében a szakszervezetbe tömörülési láz, többek közt játékfejlesztők és játéktesztelők után most az Apple Store kereskedések alkalmazottai is összefognának az érdekeik védelme érdekében. A The Washington Post beszámolója szerint két bolt dolgozói hamarosan megkezdik a papírmunka leadását, legalább hat további üzletben pedig korai stádiumban van a szerveződés.

Apple Store Forrás: AFP/Justin Sullivan

A dolgozók megtartása érdekében ugyan az Apple minden üzletében kénytelen körülbelül kifizetni a hasonló munkáért helyben megszokott bért, azonban ennél egy fityinggel sem számíthatnak többre a bolti alkalmazottak. A cég elzárkózik a kérésüktől, hogy legalább az infláció mértékének megfelelő béremelést kapjanak, ezzel szinten tartva a keresetük reálértékét. Ez a kicsinyesség bosszantja őket, hiszen egy olyan vállalatról beszélünk, amely lassan emberemlékezet óta elkölteni sem tudja mire az óriási pénztartalékát, éppen megengedhetné magának a frontvonalban dolgozók fair kifizetését.

A beszámoló legszórakoztatóbb része, hogy a szakszervezeti szerveződésben résztvevő Apple-alkalmazottak androidos okostelefonokat és titkosított csevegőszolgáltatást használnak a kezdeményezéssel kapcsolatos kommunikációra.

Kinézik az Apple-ből, hogy a terveik megismerése és szabotálása érdekében hajlandó lenne illegálisan kémkedni utánuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!