Átlépte a százmilliós eladást a Nintendo Switch

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Lepipálta a PlayStation 4-et, minden idők leggyorsabban fogyó konzolja lett.
Vágólapra másolva!

A videójátékos hírek javarészt a PC, PlayStation és Xbox platformokkal kapcsolatosak, az egyben otthoni és hordozható Nintendo Switch jóval kevesebb időt tölt a reflektorfényben. Ebből könnyen az a téves következtetés vonható le, hogy talán kevésbé sikeres és releváns a többinél, azonban a kisebbik japán konzolgyártó eközben diszkréten nevet a markába.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A Nintendo tájékoztatása szerint csak a tavalyi utolsó negyedévben 10,67 millió darab Switchet sikerült eladnia, így az év végére már 103,54 millióra nőtt ez értékesített eszközök száma. Ezzel a Switch minden idők leggyorsabban fogyott konzoljává vált, olyan 4 év 10 hónap alatt érte el a százmilliós mérföldkövet, míg az előző bajnok PlayStation 4-nek nagyjából 5 év 8 hónapra volt ehhez szüksége.

A Switch idén az abszolút eladások tekintetében is biztosan lekörözi majd a PS4-et, abból tavaly áprilisig 116,9 millió fogyott.

Ezzel nem ért véget a rekordok ecsetelése, a Nintendo Switch a legújabb negyedéves eladásokkal a japán konzolgyártó legnagyobb darabszámban eladott otthoni konzoljává vált, a korábbi csúcstartó Wii modellből 101,63 millió darab fogyott a teljes életciklusa során.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!