Drámaian drágák az új Walkman zenelejátszók

sony walkman mw-wm1am2
Sony Walkman NW-WM1AM2
Vágólapra másolva!
Nem riad vissza a tehetős audiofilek igényeinek kiszolgálásától a vállalat.
Vágólapra másolva!

Hat év után a Sony váratlanul frissítette az audiofil közönség tehetős és keménymagos táborának szánt hordozható zenelejátszóit, ezek veszteségmentes tömörítésű digitális zenék legjobb hangminőségben való lejátszására valók. Mindkettő a Walkman szériába tartozik, áprilisban elsőként egyes ázsiai piacokra érkeznek meg, a drágábbik NW-WM1ZM2 modell 4200 dollárba, míg az olcsóbbik NW-WM1AM2 készülék 1600 dollárba kerül. Átszámítva nettó 1,3 millió és 495 ezer forintoktól beszélünk.

A Sony szerint a drágábbik 99,99 százalékos tisztaságú aranyozású és oxigénmentes rézházba került, ami a reklámszöveg szerint „erősebb digitális földelést és jobb szilárdságot" biztosít az olcsóbb modell alumínium házához képest, jelentsen bármit is az előbbi. Mindkét termék a létező legjobb hangkeltéssel kapcsolatos belső komponensekkel rendelkezik, a chipek és egyéb komponensek áramköri lapra való ráforrasztásakor pedig arannyal kiegészített forrasztóónt használtak.

Az új Walkmanekbe 5"-es és HD felbontású érintőkijelző került, az elődeiktől eltérően támogatják a wifit, már USB-C csatlakozósak, Android 11 rendszer futtatnak. Az olcsóbbikba 128 GB, míg a drágábbikba 256 GB háttértár került, természetesen mindkettő bővíthető microSD memóriakártyával. A Sony szerint a termékek egy töltéssel 40 órányi zenelejátszást tesznek lehetővé, persze FLAC formátumú dalokra kell gondolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!