Digitális kasszákká válnak az iPhone mobilok

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Érintés nélküli fizetés elfogadására használhatják majd a kereskedők.
Vágólapra másolva!

A közelmúltbeli pletykákat követően az Apple leleplezte a Tap to Pay on iPhone funkciót, ennek jóvoltából az iPhone XS és újabb okostelefonok fizetési terminálokká lesznek alakíthatóak. A lehetőséget a legkisebb vállalkozások számára találta ki az Apple, szabványos érintés nélküli fizetést tudnak majd biztosítani vele az ügyfeleik számára, így azok modern bankkártya, okostelefon vagy okosóra segítségével gyorsan kiegyenlíthetik a számlát.

Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat Forrás: Apple

A funkció elsőként az Egyesült Államokban válik elérhetővé a tavasszal, a pénzügyi alkalmazások fejlesztői szabadon támogathatják majd az appjaikban, elsőként a Stripe és a Shopify Point of Sale válnak kompatibilissé vele. Az Apple szerint az USA kiskereskedelmi egységeinek 90 százaléka már támogatja az Apple Pay fizetési rendszert, reményei szerint a Tap to Pay on iPhone funkcióval a maradék tíz százalék is csatlakozik a klubhoz.

Az előzetes spekulációkkal ellentétben magánszemélyek közti fizetésre nem lesz használható a Tap to Pay on iPhone, ami kihagyott ziccernek tűnik annak fényében, hogy más cégek ilyen vagy olyan formában, de évek óta kínálnak efféle lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!