Frissített hardvert kaphat az Xbox Series X

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Olcsóbb és hatékonyabb rendszerlapka dolgozhat a következő változatban.
Vágólapra másolva!

A hosszú életciklusú játékkonzolok esetben megszokottak pár évente a kisebb-nagyobb hardverfrissítések, ezek elsődleges célját az eszközök gyártási költségének lefaragása jelenti, de a mérnökök persze meg szokták ragadni az alkalmat az időközben kiderült hibáik javítására is.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

A Microsoft ügyeivel régóta foglalkozó Brad Sams újságíró szerint a Microsoft már dolgozik a 2020 végén piacra dobott Xbox Series X csúcskonzoljának első komoly hardveres frissítésén, minden bizonnyal az AMD szíves közreműködésével.

Értesülései szerint az új gép frissített rendszerlapkát kaphat, ami gyorsabb várhatóan nem lesz a jelenleginél, de az olcsóbb tömeggyártása mellett kisebb fogyasztást és alacsonyabb hőtermelést tehet le az asztalra. Ha sikerül komoly előrelépését elérni az említett területeken, akkor talán a játékkonzol tápegységének és a hűtési rendszerének költségéből is képes lehet lefaragni egy kicsit a Microsoft.

Egyelőre nem világos, hogy a Microsoft mikor tervezi piacra dobni a frissített hardverű Xbox Series X-et, de tűkön ülve várni jó eséllyel nem érdemes a második revízióra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!