Lecseréltetheti a kiszivárgott jelszavakat a Chrome

adathalászat
Hand holding note saying Password with keyboard on the background.
Vágólapra másolva!
Androidos mobileszközön bukkant fel a hasznos és kényelmes funkció.
Vágólapra másolva!

A Chrome beépített jelszókezelője már jó ideje próbálja értesíteni a felhasználókat a jelszavaik rossz kezekbe kerüléséről, a funkció egy adatszivárgásokat gyűjtő szolgáltatás adatbázisának periodikus fürkészésével történik. Találat esetén a böngésző riaszt, javasolja a kiszivárgott jelszó lecserélését, továbbá képes véletlenszerűen generált jelszóval segíteni a folyamatot.

A közelmúltban nagy kényelmi fejlesztést kapott a Chrome riasztórendszere, androidos eszközökön és támogatott webhelyek esetén a Google Asszisztens közbenjárásával képessé vált automatizáltan megváltoztatni a kiszivárgott jelszót. A teljes folyamat csak néhány koppintás, a jóváhagyásához a telefon vagy táblagép feloldására is használt felhasználói azonosításra van szükség.

A feltört webhelyeken automatizált jelszóváltoztatás esetén az Asszisztens véletlenszerűen generáltra cseréli a jelszót, a folyamat sikeres lezárultát követően pedig menti az új jelszót a Chrome jelszókezelőjébe. Amennyiben a felhasználó más eszközökön is használja a böngészőt, és mindegyikben aktív az adatszinkronizáció, akkor az összes kütyüjén és számítógépén frissül majd a mentett jelszó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!