Július közepén jöhet a GeForce RTX 4090

nvidia geforce rtx 4090 founders edition
Állítólag ez a GeForce RTX 4090 Founders Edition hűtője
Vágólapra másolva!
Közben lencsevégre kapták a Founders Edition modelljének állítólagos hűtőjét is.
Vágólapra másolva!

Továbbra is tartani kívánja a megszokott két éves ütemtervét az NVIDIA, ennek keretében pedig idén bemutatkozik majd a GeForce RTX 4000 kártyacsaládja. Az első körös termékek bemutatását eddig mindenki az ősz környékére várta, azonban egy számos alkalommal megbízhatónak bizonyult szivárogtató szerint a csúcsmodell GeForce RTX 4090 valójában már július közepén debütálhat.

Állítólag ez a GeForce RTX 4090 Founders Edition hűtője Forrás: Chiphell

Röviddel a váratlan fejleményt követően a ChipHell fórum egyik tagja fotót osztott meg a kártya NVIDIA-féle, saját márkás Founders Edition változatának állítólagos hűtési rendszeréről. A gigantikus méretű hőcserélő a jelenlegi generációs GeForce RTX 3000 szérián bevezetett dizájn némileg módosított változatának tűnik.

Magáról a videókártyáról az a hír járja, hogy a grafikus processzora 16 128 darab CUDA maggal rendelkezik, a 24 GB GDDR6X memóriája 21 Gbps sebességű, a maximum fogyasztása pedig 450W. A spekulációk szerint nyers számítási teljesítményben akár rá is duplázhat a GeForce RTX 3090-re, bár jelenleg a termékről érkezett minden információt érdemes erős fenntartásokkal kezelni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!